Waarom burn-out vaker voorkomt bij vrouwen

/
Vrouwen zijn gevoeliger voor stress, ervaren vaker stress en houden stress langer vast. Dat heeft verschillende oorzaken. Je leest het in deze blog.

Hoe ik mij de afgelopen maanden alles behalve empowered voelde

/
En toen kwam Covid-19. Het contrast kon voor mijn gevoel niet groter zijn. Stond ik eerst nog een volle zaal toe te spreken over empowerment, zat ik vervolgens (gedwongen) met 2 kleine kinderen aan de keukentafel schoolwerk te doen en zag ik mijn agenda steeds leger worden.

Ploeter jij ook ‘achter de schermen’​ om alle ballen in de lucht te houden?

/
Je werkt inmiddels al 2 maanden thuis en je probeert alle ballen zo goed en zo kwaad als het kan in de lucht te houden. Je raakt steeds vermoeider, je vraagt je af hoe lang je dit nog volhoudt, maar naar buiten toe gaat het allemaal prima. Herkenbaar?

De uitnodiging

/
Dat 2020 over transformatie zou gaan dat wisten we al. Dat het zo plotseling en groots zou zijn, dat heeft waarschijnlijk niemand zien aankomen. Maar er zit ook een heel persoonlijke uitnodiging in.
in balans

Mijn 3 belangrijkste tips om in balans te blijven, juíst in spannende tijden

/
We kunnen er niet omheen. Het Corona virus is op dit moment realiteit en vraagt van een ieder van ons om flexibel te zijn, je aan te passen en dingen anders te doen dan je gewend was. Daarom deel ik graag een aantal tips met je hoe je juist nu in balans blijft.

Eerst besluiten, dan organiseren

/
Als je 1 advies van me wil aannemen, laat het dan deze zijn. Want deze is zo ongelooflijk krachtig en empowering!!
Volg je hart

Waarom je vooral NIET je hart moet volgen

/
Volg je hart! Wie roept het niet tegenwoordig? En ik ben het er zó NIET mee eens! Ik las zelfs ergens dat als je je hart wilt volgen, je dan je verstand moet uitschakelen. En ehh, HOE dan? Ik heb de AAN/UIT knop van mijn verstand nog nooit gevonden, jij wel? 😉 Je leest hier waarom ik het er niet mee eens ben.
Sunset

WAAR HOU JIJ JEZELF NOG KLEIN??

/
Wat is jouw show-up rate in het leven? In hoeverre laat jij écht jezelf zien, in ALLES wat je doet? Als je het een percentage zou geven, welke percentage is het dan voor jou? En wees echt heel eerlijk naar jezelf. 90%? 75%? 50%? 20%? 8%?

NIET GESTREST RICHTING DE KERST – 5 TIPS

/
Het is misschien wel de drukste periode van het jaar en tegelijkertijd ook zo'n mooie tijd, als je er tenminste van kunt genieten. Hoe voorkom je nou dat je afgedraaid aan de kersttafel zit volgende week? Ik geef je 5 tips die je direct kunt toepassen, zodat je in de aanloop naar kerst jezelf niet voorbij loopt.

Hou jij onbewust vast aan stress? Dit zijn de voordelen!

/
Misschien ben jij ook gestresst en wil je daar graag vanaf.... denk je. Maar is dat wel echt zo? Er zijn namelijk talloze redenen waarom je (wellicht onbewust) toch vasthoudt aan stress. Het kan bijvoorbeeld een heel "veilig probleem" zijn geworden, waardoor je iets anders niet hoeft aan te gaan of hoeft op te lossen.

Soms heb je volledig stil te staan om weer vooruit te komen

/
Soms dwingt het leven je tot volledige stilstand. Toen ik jaren geleden een burn-out kreeg en thuis kwam te zitten, stond mijn leven op dat moment stil voor mijn gevoel. Mijn energiestroom was verstoord en mijn energie lekte weg. Zat ik daar ineens, op een doordeweekse dag, thuis op de bank. Hoe was ik hier in hemelsnaam terecht gekomen?

*** WAAROM DE REDENEN DAT JIJ DENKT DAT JE STRESS KRIJGT, NIET WAAR ZIJN. ***

/
Waardoor ervaren we eigenlijk stress? Stress is heel persoonlijk. Toch denken veel mensen dat ze stress krijgen van bepaalde dingen, die, als we er wat dieper induiken, niet de échte oorzaken van stress blijken te zijn. Laat me je meenemen in een aantal voorbeelden.  

Altijd bang om door de mand te vallen? Je bent niet de enige…

/
Het Imposter Syndrome is geen officiële diagnose maar komt wel vaak voor. Mensen die hier last van hebben leggen de lat genadeloos hoog voor zichzelf (herkenbaar?) en onderschatten constant hun eigen prestaties. Oftewel, je hebt het gevoel dat je elk moment door de mand kunt vallen. Herkenbaar? Lees dan verder!
Women legs out of car window

Wat kies jij?

/
Stel je eens voor: Je maakt een lange trip, met de auto, helemaal alleen. Je hebt best wel trek, je bent een beetje chagrijnig maar zo ongeduldig om op je bestemming aan te komen dat je onderweg niet stopt om wat te eten.

Wat mijn reis door ISRAËL en mijn FEMININE FLOW event met elkaar te maken hebben

/
Natuurlijk zijn er altijd mensen die het minder goed of zwaarder hebben dan jij. Toch geloof ik dat het altijd maar relativeren van je eigen zorgen en problemen, ze juist NOG ERGER  maken. Want daarmee erken je ze feitelijk niet. En wat doen kinderen als we ze negeren tijdens een woede uitbarsting bijvoorbeeld?
intuitie of emotie

Intuïtie of Emotie?

/
"Je moet naar je gevoel luisteren" hoor ik tegenwoordig veel om me heen. Toch ben ik het daar niet mee eens. Of in elk geval niet volledig. Het maakt namelijk nogal verschil of je je emoties volgt bij het maken van keuzes of dat je op je intuïtie vertrouwt. Dit zijn twee totaal verschillende dingen.