“Ik was succesvol, maar niet meer mezelf”

In 2016 maakte ik een rigoureus besluit waardoor mijn leven een hele andere wending kreeg.

Op dat moment was ik al jaren werkzaam als HR Manager in het bedrijfsleven, ik woonde met mijn partner en 2 kinderen in een mooi huis, had een leaseauto en een goed salaris. Maar hoe succesvol mijn leven er aan de buitenkant misschien ook uit zag, ik was mezelf niet meer.

Enerzijds was er de dagelijkse race tegen de klok: op tijd uit bed, kinderen op gang krijgen, naar kantoor, van afspraak naar afspraak rennen, net even te laat weer naar huis, avondeten, kids op bed leggen, .. om vervolgens uitgeput en onvoldaan op de bank te ploffen. In bed lag ik vervolgens urenlang te piekeren over alles wat ik beter of anders had moeten doen. Om de volgende ochtend weer van voor af aan te beginnen …

Maar er was nog iets anders, iets dat misschien nog wel méér energie koste: iemand te zijn die ik niet was. Me op werk gedragen zoals ik dacht dat ik me moest gedragen. Opboksen tegen mannelijke collega’s, op mijn hoede zijn bij een aantal vrouwelijke collega’s, me soms hard opstellen in gesprekken, op andere momenten juist overdreven losjes doen; het werd bijna een toneelspel en ik vroeg me steeds vaker af wat nou de echte Christine was.

Ik wilde impact maken, mijn ambities waarmaken en verder groeien. Maar er was ook een deel dat twijfelde: kan ik dit wel? Ben ik wel hard genoeg? Wil ik dit eigenlijk wel? Ik merkte dat het me steeds meer energie koste en ik vroeg me af of er ook een andere manier was. Een manier die veel beter bij me paste. Maar die vond ik niet.

En dus nam ik ontslag. Ik wilde mezelf niet meer in een harnas hijsen waarvan ik niet eens wist of het wel de juiste was. Ik wilde niet langer doelen najagen waarvan ik twijfelde of het wel de mijne waren. En nog belangrijker: ik wilde mijn authentieke zelf terugvinden en van daaruit dingen doen.

Ik schreef me in voor een persoonlijk ontwikkelingsprogramma, las alles wat los en vast zat, investeerde in de beste opleidingen en trainingen en starte als ondernemer. En met resultaat: in een jaar tijd was mijn leven compleet veranderd.

Inmiddels weet ik heel goed wie ik ben, wat ik wil en wat mijn talenten zijn. Daardoor kan ik heel bewust mijn eigen keuzes maken en nog belangrijker: vanuit mijn authentieke kracht impact maken. Ik hoef geen harnas meer aan te trekken om mijn punt te maken. Ik weet waar ik voor sta en wat ik wil bereiken. En ik boek resultaat juíst door mezelf te zijn.

Door zelf te stralen, nodig je anderen uit om dat ook te doen

Mijn visie op leiderschap: het komt van binnenuit

Leiderschap gaat in essentie over wie je zelf bent en welke invloed je van daaruit op anderen hebt. Authentiek leiderschap gaat uit van kracht, niet van macht. En dat begint bij persoonlijk leiderschap. Weten wie je bent, wat je kunt en waar je voor staat en dat uitdragen. Dát is hoe je impact maakt.

Wat is typisch Christine? 

  • Mijn lach kun je meestal aan de andere kant van de ruimte horen en is herkenbaar uit duizenden.
  • Ik hou van mooie dingen om me heen en heb een bijzondere liefde voor auto’s (niet om aan te knutselen, gewoon om in te rijden 😉 ).
  • Vooruitgang en groei is my middle name; ik heb een enorme drang om kennis te vergaren en mezelf en anderen verder te onwikkelen.
  • Mijn latte macchiato halverwege de ochtend is heilig, als ik die niet heb dan ben ik echt chagrijnig.
  • Je mag mij altijd wakker maken voor een tompouce (met echte banketbakkersroom, zonder slagroom!).
  • Vrijwel elk jaar ben ik te vinden op Ibiza, dat is de plek waar ik me ultiem vrouwelijk voel.
  • Met mijn gezin ga ik het liefst skiën in de Alpen, de zwarte pistes zijn mijn favoriet (en inmiddels ook die van de kids, haha).
  • Ik ben een tikkeltje spiritueel (woorden als universum, manifesteren en energie zijn nu ineens onderdeel van mijn vocabulaire 🤣) en tegelijkertijd ook heel nuchter: ik hou graag beide voeten op de grond.

Wat je over mij moet weten

Ik ben bloedeerlijk en recht door zee. Ik draai niet om de hete brei heen, ik ben doelgericht en hou van resultaat, voor mijn klanten én voor mezelf. Ooit was mijn droom om een koffietentje te starten; het neerzetten van een fijne sfeer is wat ik van nature doe (maar dagelijks 200 kopjes koffie zetten zag ik toch niet zitten 😅). Leiderschap betekent voor mij verantwoordelijkheid nemen, ik kan dan ook niet tegen excuses, een gebrek aan commitment of slachtoffergedrag. Goede vragen stellen is mijn vak en de combinatie van mijn analytische brein en mijn intuïtie maakt dat ik razendsnel de diepte in ga en tot de essentie kom.

“Christine weet razendsnel precies tot de kern te komen!”

Wil jij met je eigen leiderschap aan de slag?

Ik ben aangesloten bij de NOBCO en heb een NOBCO gecertificeerde coachopleiding met succes afgerond. Daarnaast ben ik afgestudeerd in Internationale Bedrijfskunde (WO) aan de Universiteit aan Maastricht.

Wil je meer weten over mijn ervaring? Kijk dan hier.

Ik ben één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine en het grootste coachingsplatform van Nederland.