Over Christine van Andel     

Female Empowerment Coach

Toen ik een klein meisje was, schreef mijn vader in mijn poëzie album dat ik het zonnetje in huis was. Vrolijk, enthousiast, genietend van het leven. Tijdens mijn pubertijd ben ik deze vrolijkheid een beetje verloren en werd het leven voor mijn gevoel ineens heel serieus. Ik ging steeds meer vanuit mijn hoofd, vanuit mijn ratio leven. Ik studeerde Internationale Bedrijfskunde aan de Universiteit van Maastricht en begon mijn carrière met een Management Traineeship. Daarna heb ik jarenlang in diverse HR Management functies gewerkt in het bedrijfsleven. Ik was maatschappelijk gezien “succesvol” en toch knaagde er iets.

Was dit nou wat ik écht wilde?

Toen besloot ik een jaar te stoppen met werken, om te ontdekken waar ik écht gelukkig van werd. Het is een heel bijzonder jaar geworden, waarin ik enorm in mezelf heb geïnvesteerd, diverse opleidingen heb gedaan, workshops gevolgd, veel boeken gelezen, prachtige mensen heb ontmoet en super veel inspiratie heb opgedaan. Ik leerde mijn eigen (belemmerende) patronen herkennen en te doorbreken, mijn eigen keuzes te maken en goed voor mezelf te zorgen.

Ik ontdekte de impact van gedachtes, leerde hoe ik ze kan veranderen zodat ze me verder helpen in plaats van me in de weg staan. Ik ging verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven en invloed uitoefenen zodat ik weer regie kreeg over mijn eigen leven. Ik ging mijn gevoel toelaten zodat hoofd en hart weer konden samenwerken. En langzamerhand vond ik het kleine vrolijke meisje in mij weer terug, het zonnetje in huis, die geníet van het leven!

Heel lang heb ik, weliswaar onbewust, het leven geleefd waarvan ik dacht dat anderen dat van mij verwachtten. Of misschien wel wat ik van mezelf verwachtte. Tot ik ontdekte dat het ook anders kan. Dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven, de dingen wil doen die ík belangrijk vind en mijn leven ten volle wil leven. Dat alles in mijn leven het gevolg is van de keuzes die ik heb gemaakt en dat ik elke dag opnieuw de keuze heb hoe ik met dingen omga.

En ik besloot het avontuur van ondernemerschap aan te gaan. Want ik wil impact maken. Ik wil vrouwen leren om vanuit hun vrouwelijke kracht te werken en leven. Hun intuïtie te gebruiken. Zichzelf écht serieus te nemen.

En daarom doe ik wat ik doe. Want ik gun het iedere vrouw om zichzelf serieus te nemen, haar podium te pakken (op welke manier dan ook) en zelfverzekerd te zijn. Om meer regie over haar leven te nemen en de dingen te doen die ze zelf belangrijk vindt. Om impact te maken met wat ze het allerliefste doet. Om in verbinding te zijn met zichzelf en met haar vrouwelijke kracht. Want wij vrouwen zijn tot zoveel meer in staat dan we zelf denken!

Hoe serieus neem jij jezelf?