Nog even doorknallen want ik ga bijna met vakantie.

Ik hoor het bijna dagelijks in deze periode. En ik snap het ook nog. Je gaat een tijdje weg dus er moet ineens nog vanalles af. We gaan een periode in waarin collega’s na elkaar weg zijn dus als je iets gedaan wilt krijgen moet het NU. Voor je het weet is het alweer september. En je wilt zelf ook met een gerust hart op vakantie. Dus gaan we nog even knallen, …. om vervolgens uitgeput met vakantie te gaan.

Herkenbaar?

Begrijp me niet verkeerd, er is op zich niks mis met af en toe even doorknallen. Het kan zelfs een kick geven. Maar er gaat wel iets mis als je dit te vaak doet. Of als het voortkomt uit een (te) groot verantwoordelijkheidsgevoel. Van niet duidelijk nee durven of willen zeggen. Van onvoldoende je eigen grenzen bewaken. Dan betaal je een keer (op vakantie maar ook daarna) de prijs. De vakantie waar je al zolang naar uitkijkt, maar die toch altijd korter blijkt dan je had gehoopt.

Ohja, en je bent natuurlijk ook gewoon bereikbaar tijdens de vakantie. Voor als je collega’s ergens niet uitkomen. Sterker nog, je checkt zelf ook regelmatig nog even je mail. Voor het geval dat…

Ja, voor wat eigenlijk?
Maar al te vaak stappen we in valkuilen die ons uiteindelijk juist minder krachtig maken en die de zelftwijfel verder voedt.

Dus kijk eens eerlijk naar je eigen gedrag. Waar komt het doorknallen vandaan? Wie wil je nou eigenlijk gerust stellen door ook tijdens je vakantie bereikbaar te zijn? Welk ongemak ben je stiekem aan het sussen?

Leiderschap is juist ook de touwtjes uit handen durven geven en jezelf de rust gunnen die je zo hard nodig hebt.

Wat ga jij dit jaar anders doen in aanloop naar de vakantie? Of heb je een goede tip? Deel het met me via christine@christinevanandel.nl.

PS. Vrijdag 23 juni 2023 om 10:00 uur geef ik de gratis online masterclass Krachtig en zelfverzekerd in je leiderschap, speciaal voor vrouwelijke professionals en managers. Daarin deel ik een aantal valkuilen met je én geef ik je tips om weer krachtig en zelfverzekerd in je leiderschap te staan. Schrijf je HIER gratis in.

Ben jij ook toe aan de volgende stap in je ontwikkeling, die jou écht gaat helpen om je krachtiger te voelen in je rol? Plan dan HIER een vrijblijvende leiderschapscall in of vul het vragenformulier in als je nog vragen hebt.

Of download mijn nieuwe eBook F*ck die zelftwijfel en maak jezelf krachtig zichtbaar.