Hoe ik mij de afgelopen maanden alles behalve empowered voelde.

Wie mij een beetje kent en volgt, weet dat het thema Female Empowerment mij enorm bezighoudt en inspireert. Afgelopen maart (een week voor de lockdown) gaf ik dan ook mijn eerste Female Empowerment event voor 50 vrouwen.

Ik sprak over kracht en kwetsbaarheid, voor mij dé essentie van vrouwelijkheid.

Over de vrijheid om jezelf te zijn, jezelf helemaal te laten zien, om keuzes te maken vanuit kracht in plaats vanuit angst.

Want angst is wat zo vaak in de weg zit. De angst om niet goed genoeg te zijn bijvoorbeeld, de angst om te falen, er niet bij te horen, niet geliefd te zijn. Herken je dat?

En toen kwam Covid-19. Het contrast kon voor mijn gevoel niet groter zijn. Stond ik eerst nog een volle zaal toe te spreken over empowerment, zat ik vervolgens (gedwongen) met 2 kleine kinderen aan de keukentafel schoolwerk te doen, werd mijn werkkamer -die net klaar was- in gebruik genomen door mijn lieftallige partner en zag ik mijn agenda steeds leger worden.

Hoe onbenullig misschien ook, het bracht bij mij van alles teweeg. Oude overtuigingen en patronen kwamen naar boven, ik trok me terug en de empowerment was ver te zoeken. Met als gevolg dat ik daar ook niet meer over durfde te schrijven. Want hoe kun je nou iets zinnigs zeggen over empowerment als je je niet empowered voelt?

Tot ik besefte dat dit er juíst bij hoort. Zonder licht is er ook geen schaduw. Zonder nacht geen dag. En zonder kwetsbaarheid geen (authentieke) kracht. Ze horen bij elkaar. Alleen voelt die kwetsbaarheid zo onprettig en onveilig en komt er juist dan angst om de hoek kijken. Misschien herken je dat.

“Empowerment is het proces dat een innerlijke kracht creëert die sterker is dan hetgeen je belemmert” las ik laatst ergens.

Het is een proces dus, met vallen en opstaan. Mijn eigen proces van de afgelopen maanden heeft me absoluut sterker gemaakt en me vooruitgeholpen. Ook al was het niet altijd even sexy en durfde ik er tot nu toe niet over te schrijven.

Ik ben het wel aangegaan. Ik heb hulp gezocht en mijn eigen angsten en patronen aangekeken. En dat zie ik bij de vrouwen wie ik werk ook. Het is niet altijd even sexy. Maar ze durven het wél aan te gaan. En ook dat is empowerment.

En jij? Durf jij het aan te gaan?

Als jij naar jezelf durft te kijken, durft te erkennen wat niet meer voor je werkt, waar jij jezelf klein houdt en wat je daadwerkelijk belangrijk vindt, dan werk je aan je eigen empowerment.

Je creëert een innerlijke kracht die sterker is dan wat jou tegenhoudt. Zodat je vooruitgang boekt, groeit, succesvol bent (wat dat voor jou ook betekent) en persoonlijk leiderschap neemt over je werk en je leven.

Zeker in de tijd waarin we leven, met zoveel onrust, uitdagingen en onzekerheid, is het meer dan ooit belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en je veilig te voelen bij jezelf.

De dingen waar je lang je zekerheid uithaalde, zoals een baan, een relatie, bezittingen of sociale contacten, staan nu meer dan ooit op het spel.

Ik zie het overal om me heen: mensen die hun baan verliezen, uit elkaar gaan, jarenlange vriendschappen verliezen…  Wie ben jij nog als alles om je heen uit elkaar valt?

Juist daarom geef ik op zondag 1 november een Female Empowerment Inspiratiedag.

Ik leer je hoe je:

–       dicht bij jezelf kunt blijven, wat er ook om je heen gebeurt

–       op een goede manier omgaat met angst en andere emoties (waar je de rest van je leven profijt van hebt!)

–       krachtig bent – juist in je kwetsbaarheid en raakbaarheid, omdat je alleen op die manier écht in verbinding komt met anderen en impact maakt.

En nog zoveel meer.

Deze dag is speciaal voor jou als je voelt dat het tijd is voor verandering.

Als je in je vrouwelijk leiderschap wilt stappen, impact wilt maken en jezelf niet langer klein wilt houden. Ik leer je hoe je je veilig en empowered kunt voelen, ook als alle ogen op je gericht zijn. Om je stem te laten horen, ook als het spannend is.

Het is tijd om jezelf hierin te bekwamen.

Wil jij dit ook? Lees dan HIER meer over deze dag of reserveer direct jouw plek voor een extra aantrekkelijk ‘Early Swan’ tarief!

Want dat is wat deze dag je ook brengt:

Jij bent weer die zwaan. Die mooie, krachtige vrouw. Ook (of misschien wel juist) in je kwetsbaarheid.

Reserveer hier jouw plekje want vol = vol.

Lieve groet, Christine

PS. Ken je iemand anders die hiervoor in aanmerking zou willen komen? Stuur haar dan de link van deze blog.

Ja, ik ontvang graag tips & inspiratie!