Sunset

WAAR HOU JIJ JEZELF NOG KLEIN??

Afgelopen weekend (17-19 jan) kreeg ik 3 dagen training over Feminine Presence & Leadership, samen met een groep fantastische vrouwen. Wat waren het bijzondere dagen, vol inspiratie, inzichten en vooral ook verbondenheid met elkaar! En 1 specifiek inzicht wil ik heel graag met je delen, omdat dit voor elke vrouw zo ontzettend belangrijk is, welke functie, rol of plek je ook hebt in je werk of privé-leven.

Maar eerst wil ik je wat vragen. Een vraag die mijn business mentor Suzanne Beukema op de 1e trainingsdag ook aan mij stelde:

Wat is jouw show-up rate in het leven?

In hoeverre laat jij écht jezelf zien, in ALLES wat je doet? Als je het een percentage zou geven, welke percentage is het dan voor jou? En wees echt heel eerlijk naar jezelf.

90%? 75%? 50%? 20%? 8%?

Schrijf het maar op voor jezelf. Of deel het met me in een reactie of pb als je wilt.

Wil je weten wat ik opschreef? 

30%.

Want ja, ik laat mezelf al veel meer zien dan een aantal jaar geleden maar of ik 100% ga voor wat er diep in mijn hart leeft? Voor mijn verlangen? Voor wat ik de wereld in wil brengen en vrouwen wil bieden? Voor het verhaal dat ik écht te vertellen heb?

Heel eerlijk: nee.

Want ook ik vind het spannend om mezelf helemaal te laten zien, met ALLES wat ik ben. Met alle kanten die in mij zitten, ook de minder mooie. Want stel je voor dat mensen me afwijzen, dat ze me egoïstisch vinden, of een opschepper, een slachtoffer, waardeloos, een aandachtstrekker, een geldwolf, een zweefteef, of wat dan ook.

En precies die angst is wat ons het meeste tegenhoudt. Datgene wat we zo NIET willen zijn, dat is precies waardoor we onszelf veilig houden. Waardoor we de andere kant op bewegen en vooral niet gaan voor wat we diep van binnen het allerliefste willen. Daarmee laten we onszelf dus niet voor de volle 100% zien. En juist het vrouwelijke wil zo ontzettend graag gezien worden! Maar oh wat voelt dat kwetsbaar tegelijkertijd!

Dus wat is die 70% van mij die nog gezien wil worden? Wat wil ik werkelijk zeggen tegen de wereld?

Onder andere dit:

Lieve vrouwen, hou jezelf niet klein! Laat jezelf zien, ook al is het spannend! Je hebt de wereld zoveel te bieden, met ALLES wat je bent! Laten we ons veel meer verbinden met elkaar, in plaats van elkaar alleen maar te veroordelen. Want veroordelen is zo makkelijk en haalt de aandacht weg van onszelf, maar ten diepste willen we allemaal gezien worden voor wie we werkelijk zijn, toch? 

Dus wat is het deel van jou dat nog veel meer gezien mag worden? Waar hou jij jezelf nog klein? Waar verstop jij je achter excuses, zoals te druk zijn, het hebben van kleine kinderen, je huidige inkomen nodig hebben, geen kansen krijgen op je werk, of welk excuus dan ook?

En begrijp me niet verkeerd, het gaat er mij niet om dat je persé hogerop de carrièreladder moet komen. Ik heb het over jouw hartsverlangen. Of het nou is dat je gaat schilderen als hobby, dat je een sabbatical neemt om bij je kinderen te kunnen zijn, dat je een promotie gaat najagen, dat je vrijwilligerswerk gaat doen, of dat je CEO wilt worden. Waar het voor jou dan ook over mag gaan.

Wat is de eerste allerkleinste stap die jij (het liefst vandaag nog!) gaat zetten waardoor je jezelf meer gaat laten zien en jouw hartsverlangen gaat volgen? Wat ga je heel concreet doen?

Voor mij was de eerste stap om dit spontaan met jou te delen vandaag. De boodschap die ik wil brengen is dat wij vrouwen onszelf echt nog veel meer mogen laten zien in deze wereld. En ik moedig jou aan om dat ook te doen! Zie mij maar als jouw cheerleader als dat helpt.

En remember:

NO MATTER HOW YOU FEEL:

GET UP, DRESS UP, SHOW UP

AND NEVER GIVE UP.

Laat jezelf zien en laten we elkaar ook veel meer zien. Laten we ons VERBINDEN met elkaar, elkaar supporten en verder helpen, in plaats van te veroordelen. Want dat doen we al genoeg.

Ik wens je een onwijs mooie week en laat je me weten wat jouw eerste stap gaat zijn?

Lieve groet, Christine