Volg je hart

Waarom je vooral NIET je hart moet volgen

Herken je dat, dat iedereen om je heen roept:

Volg je hart! 

Vorige week kwam het nog voorbij in een challenge die ik volgde. En ik ben het er zó NIET mee eens! Ik las zelfs ergens dat als je je hart wilt volgen, je dan je verstand moet uitschakelen. Seriously?? En ehh, HOE dan? Ik heb de AAN/UIT knop van mijn verstand nog nooit gevonden, jij wel? 😉

Ook bij mediteren hebben mensen vaak het idee dat je dan helemaal geen gedachtes meer mag hebben. Misschien heb jij dat idee ook wel.

EN HET IS ONZIN. Je brein is immers gemaakt om te denken! Dus aan je hoofd vragen om niet meer te denken is hetzelfde om aan je neus te vragen om niet meer te ruiken…

Doesn’t make sense right?

Veel mensen geven mediteren dan ook vrij snel op, omdat de gedachtes maar blijven komen (zeker in het begin!) en dus denken ze: zie je wel, ik kan dit niet, dit is niks voor mij. Herkenbaar?

Terwijl het precies de bedoeling is van je hoofd om te blijven denken. De kunst is alleen om ondanks al je gedachtes toch tot rust te komen én je gedachtes los te zien van wie je bent. Hoe je dat doet? Door de aandacht te verschuiven naar je lijf en je gedachtes niet zo serieus te nemen. Ja, dat vraagt oefening maar het is uiteindelijk door iedereen te leren. Op mijn Female Empowerment Event op zondag 8 maart gaan we hier ook mee aan de slag.

Terug naar het volgen van je hart. Waarom geloof ik daar niet in?

Omdat je hart je niet per se de juiste keuzes voorschotelt.

Een voorbeeld. Misschien had je vroeger (of nog steeds ) de neiging om op “verkeerde types” te vallen… In je hart was je gewoon enorm verliefd en je hart volgen zou dus betekenen dat je er vol voor zou gaan. Maar of dat nou de meest verstandige keuze is?

En als iets spannend is kan je hart je ‘vertellen’ om het niet te doen, terwijl het misschien wél het juiste is om te doen. Of je zit op dit moment misschien in een baan waarvan je voelt: dit is het echt niet meer, ik wil hier weg! Je kunt dan je hart volgen en direct je ontslag indienen, maar als je een gezin te onderhouden hebt, is het maar de vraag of je hart volgen het beste idee is…

Wat moet je dan volgen? Alleen je verstand? Nee, zeker niet. Want als je in het laatste voorbeeld alleen je verstand volgt, dan blijf je misschien nog 3 jaar in dezelfde baan hangen en daar word je waarschijnlijk ook niet gelukkig van.

Wat dan wel?

Ik geloof heel erg in de samenwerking tussen hoofd en hart. En er is nog een derde gebied dat hierin cruciaal is, maar waar de meesten van ons al helemaal geen contact meer mee hebben. Waardoor je er niet uitkomt als je twijfelt, ‘in je hoofd’ (vast) zit en blijft piekeren. Of misschien probeer je wel om meer naar je hart te luisteren maar je weet simpelweg niet hoe je dat moet doen (want dat hoofd tettert maar door!). Herkenbaar?

Dan is het Female Empowerment Event op zondag 8 maart iets voor jou!

Wanneer: zondag 8 maart (Internationale Vrouwendag) | 14:00 – 16:30 uur | Rotterdam (Van Nelle)

Het enige wat jij hoeft te doen is hier je plekje reserveren. (En meteen even door te geven wie je meeneemt). En let op: dit is de laatste week van de Early Bird!

In een paar uur leer je hoe je écht goede keuzes maakt en hoe je gaat doen wat JIJ belangrijk vindt. Waardoor je niet langer vastzit in je hoofd en je je niet meer suf hoeft te piekeren over wat jouw volgende stap of jouw keuze zou moeten zijn, waar dat voor jou dan ook over gaat.

Ook ga je in elk geval naar huis MET:

☞ Mijn nummer 1 tool om verbinding te maken tussen hoofd, hart én intuïtie,

☞ Meer inzichten in 2 uur dan wanneer je een jaar lang in je eentje thuis op de bank blijft zitten piekeren,

☞ Weten hoe je je vrouwelijke kracht inzet (hint: dat is niet pushen, doordrammen, ploeteren, of jezelf overschreeuwen),

☞ Dé ademhalingsoefening waarmee je binnen 30 seconden ontspant,

☞ En nog veel meer!

Als je ook maar een beetje voelt: Dit is misschien wel iets voor mij…, vertrouw dan op dat onderbuikgevoel en reserveer je plek!

Dit is NIET voor jou als je:

  • Alles op en top voor elkaar hebt in je leven en niks meer wilt leren
  • Bij het woord meditatie al de kriebels krijgt
  • Liever blijft hangen in je verhaal dan naar een oplossing zoekt
  • Niet open staat voor echte verbinding met jezelf en anderen
  • Niet geïnspireerd wilt worden

Dit is WEL voor jou als je:

  • Je gejaagd en geleefd voelt en meer REGIE over je leven wilt
  • Toe bent aan een volgende stap (op welk gebied dan ook)
  • Niet bang bent om naar binnen te keren
  • Op zoek bent naar de KRACHT in jezelf
  • SERIEUS bent over je leven en er echt iets van wilt maken

Ook als je inspiratie wilt opdoen of gewoon een middag met allemaal andere leuke vrouwen wil doorbrengen, dan wil je dit event niet missen!

De eerste kaarten zijn al verkocht en vol = vol dus RESERVEER HIER JOUW PLEK!

Ik hoop je 8 maart te ontmoeten!

Liefs, Christine