Hou jij onbewust vast aan stress?

Dit zijn de voordelen!

Misschien ben jij ook gestresst en wil je daar graag vanaf…. denk je.

Maar is dat wel echt zo?

Er zijn namelijk talloze redenen waarom je (wellicht onbewust) toch vasthoudt aan stress. Het kan bijvoorbeeld een heel “veilig probleem” zijn geworden, waardoor je iets anders niet hoeft aan te gaan of hoeft op te lossen.

Een paar voorbeelden:

– ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜๐˜„๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ต๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—ป: je bent al zo gestresst, meer werk of andere (vervelende en onbelangrijke) klusjes kun je er nu echt even niet bij hebben hoor… (vergeet hierbij ook vooral de klusjes of verantwoordelijkheden thuis niet! ๐Ÿ˜•)

– ๐—ข๐—ป๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ ๐—บ๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป: Als je zo gestresst bent snapt je omgeving wel dat je nog steeds teveel rookt, drinkt, ongezond eet en te weinig beweegt. Toch?

– ๐—•๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ๐—ป: Als je gestresst bent dan wek je in elk geval de indruk dat je hard werkt en heel druk bent met belangrijke dingen. ๐Ÿง

– ๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ถ๐—ฐ๐—ธ ๐—ธ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ด๐—ฒ๐—ป: Stress is in feite een goedkope drug. Je kunt jezelf op ieder gewenst moment een dosis toedienen en daarmee kun je verslaafd raken aan je eigen adrenaline. Herkenbaar?

– ๐—ฆ๐˜‚๐—ฐ๐—ฐ๐—ฒ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—ป: veel stress kan zorgen voor een laag prestatieniveau en houdt de kans op succes dus laag. Een veilig probleem, want bij succes hoort vaak meer stress en meer verantwoordelijkheden, dus waarom zou je dat willen?

En zo zijn er nog wel meer redenen waarom jij wellicht onbewust vasthoudt aan stress. Misschien herken je jezelf wel in รฉรฉn of meerdere van deze voorbeelden.ย En het is ok. Het is niet slecht of fout, het is zelfs heel herkenbaar. Want elk gedrag levert je iets op, altijd. Ook al kost het je misschien heel veel, het levert je ook altijd iets op, al dan niet onbewust.

Maar het is wel belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn. Want je kunt pas iets loslaten als je weet wat je vasthoudt. En dat is hiermee ook zo. Pas als je weet – je bewust bent – wat het je oplevert om gestresst te zijn, kun je de keuze maken om hier verandering in te brengen. Of niet. En dat is ook ok, het is tenslotte jouw leven. ๐Ÿ˜€

Wil je wรฉl voor eens en voor altijd afrekenen met stress?

Dan is een coachtraject misschien iets voor jou. Hierin onderzoeken we samen wat de echte oorzaak is van jouw stress en krijg je heel gerichte en specifieke tools om jouw stress aan te pakken, waardoor je in balans komt, weer de regie krijgt over je leven, kunt genieten van de dingen die er voor jou toe doen en ruimte maakt voor jouw unieke kracht.

Wil jij dit ook of wil je meer weten? Boek dan hier jouw gratis en vrijblijvende coachcall. Daarin kijken we samen waar je tegenaan loopt, of je hier daadwerkelijk verandering in wilt aanbrengen en wat jij daarvoor nodig hebt.

Boek je deze maand (december 2019) een call en besluit je een traject te starten? Dan ontvang je als BONUS 2 extra coachcalls van 45 minuten die je op elk moment tijdens het traject kunt inzetten. Handig als je tussendoor een boost kunt gebruiken!

Boek hier jouw gratis en vrijblijvende coachcall en ontdek of jij daadwerkelijk klaar bent om je stress gedag te zeggen.

Lieve groet, Christine