Soms heb je volledig stil te staan om weer vooruit te komen

Soms dwingt het leven je tot volledige stilstand. Toen ik jaren geleden een burn-out kreeg en thuis kwam te zitten, stond mijn leven op dat moment stil voor mijn gevoel. Mijn energiestroom was verstoord en mijn energie lekte weg. Zat ik daar ineens, op een doordeweekse dag, thuis op de bank. Hoe was ik hier in hemelsnaam terecht gekomen?

Misschien heb je zelf ook zo’n moment van volledige stilstand meegemaakt of zit je er nog middenin. Je krijgt een burn-out, een dierbare overlijdt, je wordt ontslagen of je wordt ziek. Wat het ook is, je wordt geconfronteerd met iets waar je niet zomaar aan voorbij kunt. Je kunt niet meer doen alsof het er niet is. De enige optie is dan om het aan te gaan.

Maarja, hoe doe je dat?

.Stilstand is in mijn ogen niet voor niks en vraagt van jou om zelf ook stil te worden. Écht stil. Om te luisteren naar wat er in jou leeft, welk verlangen er diep van binnen borrelt, soms onder vele lagen van boosheid, frustratie en verdriet. Misschien is je verlangen om te gaan leven in plaats van te overleven, of om eindelijk tijd te maken voor de dingen die er voor jou écht toe doen. Een nieuwe manier van leven, een nieuwe manier van ZIJN misschien wel.

Vaak is onze aandacht en energie veel meer naar buiten gericht, op anderen. Misschien ben je constant voor anderen aan het zorgen, of ben je continu bevestiging aan het zoeken, wil je voldoen aan de verwachtingen van de mensen om je heen. Maar is dat wat er werkelijk toe doet?

Als het leven jou tot stilstand brengt, op welke manier dan ook, dan heb je je aandacht en energie op jezelf te richten en naar binnen te keren. En deze tijd van het jaar is daar een uitgelezen tijd voor. Zoek de rust op en reflecteer op hoe je leven nu is. Is dit hoe jij je leven wilt leven? Wat is de uitnodiging van het leven aan jou op dit moment?

Soms heb je iemand anders nodig die je helpt om naar binnen te keren. Een helpende hand, een luisterend oor. Iemand die je de vragen stelt waarop de antwoorden nu eindelijk gehoord mogen worden. Zodat je levensenergie weer kan gaan stromen en je weer vooruit kunt. Écht vooruit.

Dit is het perfecte moment. Juist in die stilstand. Juist als het allemaal tegen lijkt te zitten. Juist als je het zelf niet meer weet en vast zit voor je gevoel. Waarom? Dan is er urgentie. Urgentie om dingen te veranderen en anders te gaan doen. Om vooruit te komen op een manier die bij je past. Om je leven te leven, zoals het bedoelt is.

Misschien is deze uitnodiging voor jou: je hoeft het niet alleen te doen. Ik weet hoe het voelt om vast te zitten en niet te weten hoe je verder moet. En ik weet ook hoe je ruimte maakt en weer vooruit komt. We kunnen het samen doen. Maar jij hebt wel de eerste stap te zetten. Als je die zet, help ik je graag verder op weg.

Je zet een eerste stap door me een berichtje te sturen of een mailtje op info@christinevanandel.nl.

Dan kijken we samen waar jij het meest mee geholpen bent. Zonder verplichtingen. Ik hoor graag van je!

Lieve groet, Christine