Het weekend is nog niet ten einde maar de werkweek is in jouw hoofd alweer begonnen.. Herkenbaar?

Hier lees je mijn 3 belangrijkste tips om de werkweek zonder stress te beginnen:

1. WRITE IT ALL DOWN

Schrijf alles op wat je in je hoofd hebt aan dingen die je deze week ‘moet’ doen. Ook de privé-dingen. Welke dingen zijn belangrijk én urgent? En welke dingen vind jij belangrijk én word je blij van om te doen? Plan die allebei in. Op die manier komt er balans tussen urgente dingen en dingen waar jij blij van wordt. En: al kon je maar 1 ding doen deze week, wat zou dat dan zijn? Doe dat direct morgen.

2. ULTIEM GEVOEL

In plaats van de eeuwige To-Do list is het veel leuker om een To-Feel list te maken. Hoe wil ik mij voelen aan het einde van deze (werk)dag of werkweek? Bijvoorbeeld moe maar voldaan, vrolijk, blij, energiek, … Schrijf het op, kijk er af en toe naar en vraag jezelf af: wat kan ik NU doen om me zo te voelen? Misschien loop je even een rondje buiten of bel je 2 minuten met een goede vriendin. Al word je je maar even bewust van je ademhaling en breng je die weer tot rust.. echt, het helpt.

3. ONTSPAN

Relax, het is maar werk. Natuurlijk is het belangrijk en hopelijk doe je het vooral omdat je het leuk vind maar relativeren is key. En bij inspanning hoort ook ontspanning (en nee dat is niet met een zak chips op de bank.. ) Hoe kun jij ècht ontspannen? Ga sporten, buiten wandelen, lees een goed boek, ga lekker in bad, ga eens een uurtje eerder naar bed, heb weer’s goede sex met je partner of ga mediteren. Stress komt vaak omdat we te weinig echt ontspannen en ons lichaam daardoor in alert-modus blijft. Zorg dus dat je lichaam en je mind voldoende rust krijgen.

Hoe is dit voor jou? Wat is 1 ding waar jij stress van krijgt? Deel het in de comments en je ontvangt een gratis tip van mij.